Installerte 1400 solcellepanel på ett tak

Publisert 20. oktober 2023
GJENBRUKER JERN, METALL OG SOLENERGI: Høye og uforutsigbare strømpriser kan true lønnsomheten. Hellik Teigen AS løste utfordringen med solceller på tak og vegger.

Har bedriften din et høyt energiforbruk? Her kan du lese hvordan en av Norges største aktører innen gjenvinning sparer strøm ved å gjenvinne solenergi.

Visste du at energiforbruket til en bedrift kan utgjøre hele 30 prosent av strømutgiftene? Det fører til at flere og flere etterspør energikilder som stabiliserer kostnadene.

– Næringen har blitt et stort og viktig marked for elektrikere som spesialiserer seg på solenergi, sier Elling Ramstad, daglig leder i Norgeseliten-bedriften Jokstad Elektro AS og Smart Solenergi AS.

Den høye etterspørselen i næringsmarkedet kommer både som følge av økt bevissthet rundt miljø og grønn energi – og behovet for forutsigbare strømkostnader.

Elling Ramstad og hans team leverte nylig en imponerende solcelleinstallasjon hos Hellik Teigen AS, som er en av Norges største aktører innen gjenvinning av jern, metall og EE-avfall. De installerte svimlende 1 400 solcellepaneler på bedriftens anlegg i Hokksund.

– Næringsmarkedet modnes mer og mer, og det er skikkelig gøy at bedrifter som Hellik Teigen satser på solcelleanlegg i så stor skala, sier han.

ENKLE Å INSTALLERE: Solcellepanelene på taket til Hellik Teigen har et klikksystem som gjør installasjonen av større solcelleanlegg enkel og effektiv.

Tips: Installer solcellepanel på fasaden

Hellik Teigen investerte først og fremst i solceller for å bli en grønnere bedrift, men forutsigbare strømpriser og muligheten til å redusere kostnadene var også en viktig motivasjon.

Derfor anbefalte Ramstad å installere solcellepanel på både taket og fasaden. På veggene legger det seg mindre is og snø – og den lave vintersolen treffer ekstra godt. I tillegg reflekterer snøen på bakken ekstra energi.

– Utnyttelsen av effekttoppene fra solcellene på taket i sommerhalvåret og den jevne effekten fra solcellene på fasaden er en uslåelig kombinasjon.

Gode grunner til å investere i solceller

Høye strømpriser, støtteordninger for bedrifter og fokus på det grønne skiftet inspirerer flere og flere virksomheter til å produsere sin egen strøm. Samtidig er det mange som sitter i tenkeboksen.

Er du en av dem? Her er noen gode grunner til å investere i solcelleanlegg på næringsbygg:

  • Solcelleanlegg gir bygget bedre energimerking og bidrar til en grønn profil
  • Solcelleanlegg kan øke verdien på næringsbygg
  • Bygget blir mer attraktivt på utleiemarkedet
  • Solcellepaneler er ekstra lønnsomt ved utskiftning av tak